Vacature Engineer 3D Simulatie

Als Engineer 3D simulatie ontwikkel je met je team geavanceerde virtual reality oplossingen voor onze klanten. Dit kan een simulator voor training zijn, maar ook kan VR worden ingezet om een veilige testomgeving te bieden voor complexe en soms risicovolle processen op gebied van remote handling en robotica. Naast realistische simulatie wordt de virtuele omgeving gebruikt om op een slimme manier hulpmiddelen toe te voegen die het proces van de klant ondersteunen, op die manier kunnen we ook real time een visuele representatie genereren van de werkelijke operatie, bv in situaties met weinig zicht.

Je werkt samen in een team van specialisten op gebied van 3D modelleren, virtual reality, physics engines, en software ontwikkeling en robotica. Enthousiasme voor techniek, VR en innovatie is de verbindende factor.

Een project start met het doorgronden van technische processen en doelstellingen van de klant. Vervolgens bouw je op basis van 3D modellen een virtuele representatie van de veelal zware machines (offshore equipment). Aan deze modellen wordt vervolgens realistisch gedrag toegevoegd. In combinatie met physics engines en diverse interactieve componenten resulteert dit in een zeer realistische virtuele omgeving. Het maken van PLC koppelingen met werkelijke bedieningsapparatuur (HIL) en/of bewegingsplatformen kan hier ook bij horen.

Wie ben jij?
– Je hebt een technische achtergrond op HBO/WO niveau
– Ervaring met scripting (LUA) en/of programmeren is een must
– Je hebt affiniteit met 3D CAD en virtual reality/gaming
– Je hebt enige ervaring met Autodesk 3DS Max (of Maya)
– Ervaring met PLC’s is een pré
– Goede beheersing in woord en geschrift van de Nederlandse en Engelse taal
– Competenties: team player, communicatief vaardig, flexibel, leergierig en resultaatgericht

Wat bieden we?
Tree C is een groeiend bedrijf en heeft een informele, maar professionele bedrijfscultuur met veel ruimte voor eigen inbreng. We bieden een goed arbeidsvoorwaardenpakket en een afwisselende baan met uitdagende projecten in een vakgebied dat continu in ontwikkeling is. Je werkt in een jong team van enthousiaste collega’s. Professionaliteit en werkplezier staan bij ons hoog in het vaandel.

Ons profiel
Tree C is een internationaal opererende ontwikkelaar van state-of-the-art 3D simulatoren en de visualisatie en simulatie software VR4MAX®.

Onze klanten zijn aansprekende bedrijven uit met name offshore-gerelateerde industriesectoren als oil&gas, heavy lifting, pipe laying, Drilling, ROV control, dredging en mining, maar ook de nucleaire industrie (fusion, decommisioning). Zij gebruiken onze simulatoren o.a. voor training en het oefenen van complexe handelingen, project voorbereiding, procedure validatie en ook remote handling en control.

Kijk op www.tree-c.nl onder Projects voor een overzicht van recente projecten.

Geïnteresseerd?
Sollicitatie per email graag aan info@tree-c.nl of neem voor meer informatie contact op met Nienke Weder, 0318-648710.
www.tree-c.nl

Acquisitie n.a.v. deze vacature wordt niet op prijs gesteld.
For English version, please contact us.